Je goed voelen door balans in body en mind

Het was een tijdje wat stiller van mijn kant. Een periode waarin ik interne processen hebt verwerkt en ook gewoon lekker veel tijd aan mezelf heb besteed. Om mijn eigen droom verder te concretiseren!

Want na mijn laatste post over dromen verwezenlijken merkte ik dat dit ook voor mij een uitdaging is. Want wat is dat toch, dat ik het lastig vind om m’n dromen en diepste verlangens op te schrijven en uit te spreken? Misschien geldt dit ook wel voor jou.

Wat weerhoudt ons toch om uit te spreken van wat we écht willen? Ik heb het niet over ‘ik wil heel veel geld’, want dan is het de vraag: ‘wat zou ik ermee doen?’ Nee, er komt een ander antwoord uit. Vaak zitten onze diepste verlangens zo verstopt, we willen, of kunnen, er vaak niet over nadenken, laat staan ze uitspreken.

Dit zijn mijn diepste verlangens

Ook ik merkte hierbij een blokkade op. De vrees dat iemand m’n wensen stom vindt. Of dat er niemand op zit te wachten. Waarom zouden we onze verlangens niet gewoon uitspreken? Dromen vanuit een andere invalshoek bekijken: wat als ze wel uitkomen? Hoe zouden we ons voelen? Is het niet gewoon de moeite waard om te proberen?

Nou, hier komt-ie dan, vanaf mijn kant. Het liefste wil ik dat iedereen zich lekker voelt, fysiek en mentaal. Om zo het fijnst mogelijke leven te kunnen leiden. Ik ben ervan overtuigd dat als je je lichamelijk en geestelijk fit voelt, je alles aankunt in het leven. De goods én the lows. En wat zou ik het mooi vinden om de krachten te bundelen met anderen, die precies zo’n droom hebben. Mensen met welke expertise dan ook, mensen die willen samenwerken – ik nodig je uit!

Fit en vitaal is natuurlijk voor ieder lichaam anders. Maar je goed voelen, daar heeft iedereen wel een idee bij. Denk bijvoorbeeld aan de momenten waarop de zon op je gezicht schijnt, jouw favoriete maaltijd voor je neus staat, je een knuffel krijgt of een prijs wint, je een kind ziet lachen, een oude dame lief naar jou lacht, en ga zo maar door.

Ontdek wat voor jou werkt

Hoe meer aandacht je aan je mentale en lichamelijke conditie besteedt, hoe beter je de uitdagingen van het leven aankan. Hoe groot of klein die op dat moment ook zijn. Van de huidige pandemie tot het toch maar weggooien van je favoriete kledingstuk.

De afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in het mentale stuk. Ik ontdek nog steeds hoe de dingen mentaal voor me werken en hoe ik daar mee om kan gaan. In de coronaperiode heb ik me vooral op het lichamelijke deel gericht. Want body en mind staan in verbinding en kunnen niet zonder elkaar.

Al jaren lees ik over het effect van voeding op het lichaam en de invloed van de voedingsindustrie. Ik deed ook allerlei challenges, zoals een sap-detox, volledig vegan eten en intermitted fasting. Nu ben ik bezig met een gezondheidskuur, waarbij ik tijdelijk m’n voeding aanpas in combinatie met hoogwaardige voedingssupplementen, als aanvulling op de tekorten in onze huidige voeding.

Ik ben nu halverwege en voel me superfit en gezond. Verder is het vooral een mentale strijd, want mijn lichaam was al snel gewend aan een ander eetpatroon. Natuurlijk zijn challenges iets tijdelijks, maar je kan er wel mee uitzoeken welke levensstijl bij je past. Een zoektocht naar een gezonde balans.

Zoek de ideale combinatie

Zelf heb ik die gevonden in de combinatie van sporten (yoga en hiit-training), meditatie voor rust, minimaal een half uurtje wandelen per dag en gezonde voeding. En ja, ik geniet ook van mijn ‘cheat days’, die ik nu als ultieme geluksmomentjes beschouw. Juist omdat ik ze heel bewust beleef.

Mijn tip voor jou: ervaar het vooral zelf en voel wat voor jou werkt. Er is geen kant-en-klare oplossing. Ga op onderzoek uit en leer je lichaam en geest kennen.

Ben je nieuwsgierig? Ik vertel je er graag meer over. En mocht je de behoefte voelen, ook nu sta ik weer voor je klaar. Met het versoepelen van de maatregelen kan ik weer mensen ontvangen, uiteraard met gepaste afstand. Neem voor de mogelijkheden en een vrijblijvende kennismaking contact met me op. Ook als je zin hebt om samen te werken. Tot snel en veel liefs!

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch