Waarom ik coaching zie als cadeaus

In mijn gesprekken binnen de Aziatische Nederlandse community merk ik dat er een taboe heerst op coaching, hulp vragen en mental health.

Dit is begrijpelijk want vanuit onze culturele achtergrond zit dit er letterlijk ingebakken. Praten over materialistische zaken, zoals de grotere en mooiere auto, huis of horloge, is makkelijker dan de diepte in te gaan.

De vraag wat wil jij? Is één van de moeilijkste vragen om te beantwoorden omdat we dienstbaar zijn en eigenlijk liever gewoon de dingen doen die de ander ons verteld. Want als jij dit proces aan gaat, dat betekent het ook dat je, je kwetsbaar op gaat stellen en je ‘boekje’ open gaat doen EN daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaat nemen voor datgene wat JIJ dan zegt te willen EN dan OOK mag gaan doen. 

Hoe eng is dit?! Dan maar liever alles onder het tapijt en verder gaan met datgene wat we denken te willen doen om aan dat maatschappelijke externe plaatje te voldoen. Maar geloof me elke les/uitdaging die je niet aanpakt en leert zal weer terug komen op je pad.

Ik zie de lessen daarom nu ook als cadeau’s en heb ik verschillende coaches om me heen gehad om mij bij te helpen. Het proces van mijn jeugd, de relatie met mijn ouders, de dood van dierbaren zoals mijn oma en broer, obstakels met betrekking tot werk, liefdesrelaties, de relatie met mezelf en de zoektocht naar bezieling en de betekenis van het leven.

Vooral in onze community willen we het zelf en alleen doen. Maar soms zitten er conditioneringen en oude patronen op ons gedrag, waardoor we veel sneller terugvallen in oude gewoontes. Daarnaast hebben we maar een beperkte wilskracht om dingen écht te veranderen.

Een lange vicieuze cirkel kan blijven bestaan als je de zaken niet vanuit een andere invalshoek kan bekijken. Daarom vroeg (en vraag) ik coaches om mij hierbij te helpen. En door al mijn eigen ervaringen heb ik ervoor gekozen om ook anderen hiermee te helpen.

Ik begeleid je 1 op 1 en in vertrouwen doorlopen we jouw proces op jouw tempo. Ik ben helder en direct en geef je inzichten en de handvatten en tools zodat je het zelf kan gaan doen. Ik maak je zelfverzekerder en onafhankelijk en in vijf sessies zijn we al een stap verder. 

Wil je kennismaken met mij, of ken je iemand die mijn hulp kan gebruiken? Neem dan contact met mij op middels de gratis intake en samen kijken we naar de volgende stap.

Fijne dag

Liefs, Thanh

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch