Wat betekent deze onzekere periode voor mij?

Het is een gekke periode maar ook een periode die nodig is. Persoonlijk zit ik volop in mijn eigen ontwikkelingsproces, al voordat corona uitbrak. Hierdoor kan ik rustig blijven en objectief relativeren, zonder in alle gekte mee te gaan.

Toch voel ik ook de collectieve angst en onrust, waardoor ik al een paar keer ‘van mijn eigen stoel werd getrapt’ en soms wordt meegezogen in de gekte. Focus: weer terug naar mijn basis en m’n rust pakken, ondanks de onzekerheden, ook financieel. Die gelden niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om me heen.

Stilstaan en reflecteren

Het is oké om dit te voelen maar het is ook goed om terug te gaan naar waarom dit alles gebeurt. Terug naar de kern van ons bestaan: waar draait het allemaal om? Bovendien krijgen onze aardbol en ons lichaam nu de ruimte om te herstellen. Omdat we minder consumeren, produceren en reizen is er ook minder CO2-uitstoot. We komen verplicht tot stilstand. Een reset van de aardbol en onszelf.

Natuurlijk, er is ziekte en mensen overlijden. Dat is vreselijk maar dit gegeven laat ons juist naar het leven kijken. Hebben we echt geleefd of hebben we constant zorgen over het verleden en de toekomst? Laten we dankbaar zijn, laten we kijken naar wat we wél hebben en elkaar helpen waar nodig. Door de verstilling kunnen we herstellen en verbinden.

Zelf kijk ik naar wat deze periode voor mij persoonlijk betekent. Ik ben verplicht om rustig en kalm te blijven, te reflecteren, stil te staan en naar mijn eigen lichaam en mind te luisteren. Maar ook om liefde te geven en mensen te helpen die het nodig hebben.

Benut de ruimte die ontstaat: creativiteit en rust

Ik vind het belangrijk om met voeding, vitaminen en beweging goed voor mezelf te zorgen en een sterke weerstand op te bouwen. Zo kan ik ook anderen helpen. Want het zijn de kleine gebaren die nu iets groots betekenen. Daarnaast is er nu meer tijd voor eigen creativiteit en productiviteit. Daarom nodig ik je uit om je rust te pakken en wat tijd aan jezelf te besteden. Iets wat je misschien nooit écht deed.

Ga lekker in bad, lees een goed boek, beluister een podcast, ga lekker gezond koken, heb fijne, zinvolle gesprekken met je partner, familie en vrienden (online zijn er nog genoeg mogelijkheden), ga schilderen, schrijven, een online cursus volgen, muziek maken of gewoon lekker even stil zijn.

Neem de tijd die je normaal niet hebt. Bekijk wat dit met je doet en probeer voor innerlijke rust in jezelf te keren. Wanneer de coronazorgen weer voorbij zijn, want dat gaat zeker gebeuren, kan je vanuit deze heerlijke relaxte positie weer verder gaan.

Voor nu: stay healthy, stay positive and help each other! One love Thanh. Voor de mensen die de behoefte voelen, ik doe ook aan online coaching. Stuur me gerust een mailtje via vraag@thanhhelpt.nl.

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch