Selecteer een pagina

Zichtbaar op jouw authentieke manier?

Wat betekent zichtbaar zijn voor jou? 

Als we het over zichtbaar hebben dan denk ik terug aan mijn tijd toen ik werkte voor de grote corporate bedrijven. Ik had er een hekel aan! Zichtbaar zijn? Ik keek naar de voorbeelden van ‘hard schreeuwende’ mensen die vooral veel riepen en heel weinig deden. Ik kon het alleen nooit ‘bewijzen’ of aankaarten want ja dan ben je een verklikker, dus frustreerde ik me vooral intern aan de situatie en leidinggevenden die dit niet zagen of wilde inzien. 

Deze frustratie resulteerde voor mij in nog harder werken, want dat had ik immers geleerd vanuit mijn culturele achtergrond/opvoeding (dit begreep ik destijds niet). Ik kom uit een gezin met ouders die na de oorlog zijn gevlucht voor een beter bestaan voor mijn broer en mij. Dankbaar, nederigheid en respect voor mensen in hogere functies zat er onbewust ingebakken.

Tot op een dag een coach mij vertelde: ‘Thanh, als jij niet laat zien wat je doet, hoe kan de ander dat dan weten?’ Er kwamen eerst ja-maren van ik wil niet zoals de schreeuwende mensen zijn, dat is niet hoe ik ben? Ze zien toch aan mijn harde werken wat ik doe, toch?!

Totdat ik door kreeg wat ik eigenlijk zelf zei. Ik had een overtuiging gecreëerd hoe zichtbaar zijn in mijn wereld was. Dit gesprek en inzicht sloeg als een bom in en veranderde ik mijn aanpak op werk maar ook in mijn privé leven. Stap voor stap zag ik het resultaat hiervan en kon ik ook nog steeds dichtbij mezelf blijven. Ik leerde wat mijn culturele achtergrond hiermee te maken heeft en begon ik mezelf steeds meer te accepteren.

Herken je dit verhaal en heb je hier onbewust/bewust ook mee te dealen. Kom in contact met me en laat me je helpen om dit te doorbreken! 

Ik geloof dat wij Aziatische Nederlanders veel meer van onszelf mogen laten zien op onze eigen authentieke manier en zo de gewenste baan claimen binnen de organisatie waar we werken of een succesvolle ondernemer worden en uiteindelijk de zelfverzekerder en gelukkiger persoon.

Laat je gegevens achter voor een gratis intake voor een kennismaking met mij.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om je de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke cookiediensten.

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services