Zichtbaar op jouw authentieke manier?

Wat betekent zichtbaar zijn voor jou? 

Als we het over zichtbaar hebben dan denk ik terug aan mijn tijd toen ik werkte voor de grote corporate bedrijven. Ik had er een hekel aan! Zichtbaar zijn? Ik keek naar de voorbeelden van ‘hard schreeuwende’ mensen die vooral veel riepen en heel weinig deden. Ik kon het alleen nooit ‘bewijzen’ of aankaarten want ja dan ben je een verklikker, dus frustreerde ik me vooral intern aan de situatie en leidinggevenden die dit niet zagen of wilde inzien. 

Deze frustratie resulteerde voor mij in nog harder werken, want dat had ik immers geleerd vanuit mijn culturele achtergrond/opvoeding (dit begreep ik destijds niet). Ik kom uit een gezin met ouders die na de oorlog zijn gevlucht voor een beter bestaan voor mijn broer en mij. Dankbaar, nederigheid en respect voor mensen in hogere functies zat er onbewust ingebakken.

Tot op een dag een coach mij vertelde: ‘Thanh, als jij niet laat zien wat je doet, hoe kan de ander dat dan weten?’ Er kwamen eerst ja-maren van ik wil niet zoals de schreeuwende mensen zijn, dat is niet hoe ik ben? Ze zien toch aan mijn harde werken wat ik doe, toch?!

Totdat ik door kreeg wat ik eigenlijk zelf zei. Ik had een overtuiging gecreëerd hoe zichtbaar zijn in mijn wereld was. Dit gesprek en inzicht sloeg als een bom in en veranderde ik mijn aanpak op werk maar ook in mijn privé leven. Stap voor stap zag ik het resultaat hiervan en kon ik ook nog steeds dichtbij mezelf blijven. Ik leerde wat mijn culturele achtergrond hiermee te maken heeft en begon ik mezelf steeds meer te accepteren.

Herken je dit verhaal en heb je hier onbewust/bewust ook mee te dealen. Kom in contact met me en laat me je helpen om dit te doorbreken! 

Ik geloof dat wij Aziatische Nederlanders veel meer van onszelf mogen laten zien op onze eigen authentieke manier en zo de gewenste baan claimen binnen de organisatie waar we werken of een succesvolle ondernemer worden en uiteindelijk de zelfverzekerder en gelukkiger persoon.

Laat je gegevens achter voor een gratis intake voor een kennismaking met mij.

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch