De lente is er, ondanks alles!

De afgelopen tijd had ik weinig te vertellen voor m’n gevoel. Emoties gingen alle kanten op. Van onzekerheid, angst en verdriet naar blijdschap en weer terug. Ik had duidelijk de tijd nodig om ruimte te nemen, om in mijn ‘eigen ik’ te kruipen en de buitenwereld even te laten voor wat het is.

Aan de ene kant voelde ik me daar schuldig over, want er is nu echt wel iets ernstigs aan de gang. Maar aan de andere kant heeft het weinig nut om me in die energie te mengen en mezelf gek te maken. Hoe dan wel, zonder een realistische kijk te verliezen?

Terug naar de tekentafel

Allereerst vond ik het belangrijk om mijn ‘eigen ik’ weer terug te vinden. De ‘ik’ die ik zo goed te pakken had voor de coronatijd. Tijd voor routine! Ritme! Positiviteit! Terug dus naar de ‘tekentafel’. Door gewoon een simpele dagplanning te maken met daarin tijd voor van alles: werken, eten, sporten, ontspanning en creativiteit. Dagplanning, check. Oké, dan het negatieve nieuws, ik wil het niet steeds maar volgen en erop vertrouwen dat belangrijk nieuws me toch wel bereikt. Goed, niet meer de hele dag het nieuws bekijken, check.

Oké, en nu: tijd over! Voelt best gek maar ook wel fijn, want we hebben nu niet de verplichte afspraken en hoeven niet van het ene naar het andere te rennen. Misschien is het leuk en waardevol om wat lijstjes te maken: wat geeft me energie, waar ben ik dankbaar voor, wat vind ik leuk en wat wil ik hebben bereikt als we weer naar buiten mogen? Oké, dit voelt fijn. Voor de creatievelingen onder ons, maak er een mooie vision board van, knutsel erop los.

Droom lekker weg en knutsel je board zodat het weer helder is waar je het allemaal voor doet. Schrijf het in kleine stappen uit om je dromen te bereiken. Want geloof me, niets is onmogelijk maar je moet er wel iets voor doen!

Nieuwe mindset en dus veranderende energie

Oh wauw, door deze mindset veranderde m’n energie al snel en ik voelde weer de motivatie om ervoor te gaan! Lekker vanuit m’n eigen veilige en vertrouwde omgeving. Want we hoeven nu nergens anders te zijn dan in het hier en nu.

Laten we deze tijd vooral benutten om naar onszelf terug te gaan. Om zo ook onze zorgmedewerkers te ontlasten bij de hoge druk die zij ervaren en om straks terug te kunnen kijken op wat we samen hebben bereikt. In plaats van een puinzooi omdat het niet lukte om ‘met onszelf’ te zijn.

Laten we deze periode gebruiken om te genieten in de tuin, op het balkon of op de stoep voor je deur. Te genieten van het mooie weer, de blauwe lucht, de rust en de stilte waar we zo naar hebben verlangd. Laten we deze tijd aanpakken om rust te nemen en te dromen. En om deze dromen ook uit te laten komen.

Deel je dromen

Over dromen gesproken, voel je vrij om je dromen met me te delen. In het volgende blog deel ik de mijne. Voor nu, stay home, stay healthy and safe! Laten we de kracht vinden om dit met elkaar te doen en de saamhorigheid door te zetten, over de hele wereld. Laat deze tijd niet voor niets zijn, maar juist een positieve noot in de geschiedenisboeken.

Heb je behoefte aan online coaching? Stuur me dan zeker een mailtje: vraag@thanhhelpt.nl. Ook nu sta ik voor je klaar!

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch