Het even niet weten is ook oké

Je kent het wel, van die dagen of zelfs weken dat je het gewoon even niet meer weet. Of even niet zo positief bent over wat er om je heen en van binnen gebeurt.

Laatst had ik daar een interessant gesprek over met iemand. Over dat je het niet altijd maar hoeft te weten en dat dat ook bij het leven hoort. We zijn zo gewend om overal een verklaring voor te zoeken en om alles te willen begrijpen. Waarom toch?

Misschien is dat wat ons zo onrustig en vermoeid maakt, en voor wat? Om de controle vast te houden? Als je het mij vraagt, is dat schijncontrole. Want wat levert een gecontroleerd leven ons op? In ieder geval minder plezier, spontaniteit, vrolijkheid en energie.

Laat los en voel je bevrijd

Wat als we de dingen wat meer loslaten? Vaak wordt daarbij het voorbeeld van het flesje water aangehaald. Als we het flesje uren en dagen vasthouden, wat gebeurt er dan? Onze arm, hand en uiteindelijk ons hele lijf verkrampt, alles zal pijn doen. Maar dat flesje water, daar gebeurt niets mee. De moraal van het verhaal: laat het los, zet het neer en voel je bevrijd van wat niet meer resoneert. Het is er nog wel, maar je constante aandacht erop laat je los. Laat het zich maar ontvouwen en je vindt vanzelf een oplossing. Het klinkt misschien als een cliché, maar ‘if it’s meant to be, it will be’. Vertrouw erop dat de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Wat maakt jou happy?

Focus je op de dingen die je blij en gelukkig maken. Zodat je weer helder bent en alles weer aankan. Probeer dag voor dag en zelfs uur voor uur te leven. Stap voor stap. Al dat geplan en vooruit denken, nergens voor nodig. Leef in het moment. Dat is eigenlijk het enige wat telt en waar je invloed op hebt. En met jouw acties in het nu creëer je vanzelf je toekomst.

Als het bovenstaande je bekend voorkomt, ga dan eens op onderzoek uit naar wat je in je diepste kern wilt. Vraag om hulp als het je niet alleen lukt. En wanneer je jouw inzicht hebt gekregen, werk ervoor, ga ervoor en zet de stappen zonder angst. Want wat is het ergste wat er kan gebeuren? You tell me!

Vertrouw me, ook ik stap in valkuilen en verval in oud gedrag, overtuigingen en patronen. Het is soms echt hard werken om daar doorheen te komen. Het is een rollercoaster, maar ik begin er steeds meer van te houden. Want ja, het leven is iets moois. Je weet nooit wanneer het weer over is en het zou zonde zijn als je daar te laat achter komt. Carpe diem en call me if you need me! Stuur me een berichtje of bel me: 06-33976369. Liefs, Thanh

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch