In tijden van onzekerheid op zoek naar verbinding

Ik hoor het steeds vaker om me heen, de behoefte aan verbinding en het niet meer alles alleen willen doen. Vooral in onzekere tijden als deze. Ook ik heb dit sterke verlangen. Vooral als vrijgezel ‘op leeftijd’ met een eigen business is dit iets wat me raakt. Daardoor zijn er vaker momenten dat ik van slag en verdrietig ben en het allemaal wil opgeven.

Wat zit daarachter, waar het op dat moment eigenlijk om gaat? En wat is precies het verlangen wat je dan ervaart?

Het gaat om de verbinding met jezelf

Let’s deep dive inside, want ook mensen met een relatie, vaste baan of alleenstaanden met kinderen herkennen vast ook het gevoel van de zoektocht naar verbinding. Momenteel voelt de wereld ‘disconnected’: nieuwe maatregelen, tweedeling, voors en tegens en verdere verwijdering van elkaar – juist zo belangrijk voor verbinding, maar nu in de knel door de overheersende angsten om ons heen.

Hoe ga je daarmee om? Het klinkt misschien afgezaagd, maar het antwoord zit echt in jezelf. De verbinding die je mist, is in eerste instantie de verbinding met jezelf. Als die goed zit, zal de verbinding naar anderen ook goed zijn en ben je er niet afhankelijk van. Alle externe verbindingen zullen een aanvulling op je mooie leven zijn.

Want bedenk maar dat als jij je goed voelt je de hele wereld aankan! Dat gezegde bestaat niet voor niets. Op zulke momenten ben je creatief en flexibel genoeg om een draai aan tegenslagen te geven. De connectie met jezelf is dan zo sterk dat het eigenlijk niet meer uitmaakt wat er om je heen gebeurt.

Maar hoe blijf je gefocust op deze verbinding?

Door routine, door mensen met de juiste energie om je heen, door je doelen op te schrijven en de opgeschreven acties uit te blijven voeren. Door vanuit dankbaarheid te leven, door je lichaam te voeden in plaats van te vullen, door de verstilling op te zoeken, door voldoende te slapen en door te sporten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, maar het draait er uiteindelijk om dat je aan je mentale en fysieke gesteldheid blijft werken.

Hoe fijner en gezonder jij je voelt, hoe makkelijker je tegenslagen aankan. En dat betekent echt niet dat ze er niet meer zijn, maar door er van een afstandje naar te kijken, wordt het duidelijker waar het uiteindelijk om draait. Dan kan je ook het licht weer zien en de verbinding met jezelf terugvinden.

Laat het me weten als jij hier hulp bij kan gebruiken; ik ben er voor je! Vooral nu is het belangrijk om met elkaar te connecten. Voel je je geroepen, schroom dan niet om contact met me op te nemen, want ook ik kan de verbinding wel gebruiken. Liefs, Thanh. tel. 06-33976369.

Op locatie

In overleg
i

Thanh Helpt

KvK: 74690078
BTW: NL001796361B08

nl_NLDutch